ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2019/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

24.06.2019 - Еньовден на Витоша

За четиринадесета поредна година Природен парк „Витоша“ бе домакин на празника посветен на Деня на билките – Еньовден. От Националния граждански инициативен комитет (НГИК) “Петър Димков” бяха организирали поход, празнична програма и възстановка на стари народни обичаи и традиции, свързани с празника. Отново походът се проведе по маркираната туристическа пътека „Петър Димков”. Десетки хора се включиха в прехода, който завърши пред хижа „Момина скала“. Там те участваха в украсяването на арка, от 77 и половина броя билки, както повелява обичая, кръшни български хора и планинско четене с поетите Йордан Евтимов, Лъчезар Лозанов и Георги Гаврилов. 

Заместник-директорът на Дирекция на Природен парк „Витоша“ Ваня Рътарова-Георгиева благодари на всички участници и посетители, които допринасят този ден да се превърне в една прекрасна традиция на територията на парка. 

По време на събитието бе представена и изложбата „Очи между клоните”, в която авторът ѝ Алпер Османов показва чрез фотообектива горски мотиви.

За най-малките бе проведен конкурс за детска рисунка „Нарисувай ми билка“, а подаръците бяха осигурени от Дирекцията на парка.

За четвърта поредна година в празника  се включи и Столична библиотека. В дървените къщички бяха подменени книгите, предоставени от библиотеката. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност