ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2019/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

28.06.2019 - Обсъждаха мерки за ограничаване съхненето на иглолистни култури в района на Огражден и Беласица

Мерки за ограничаване на появилото се съхнене на култури от черен бор в крайречните течения в района на Огражден и Беласица и по-слабо в останалите райони на ЮЗДП, гр. Благоевград, обсъждаха на проведена днес среща в ИАГ. Събитието е инициирано от държавното предприятие и цели предприемане на конкретни мерки по възникналия здравословен проблем. Съхненето е причинено от болестотворни гъби, които довеждат до  пожълтяване и почервеняване на иглиците, които впоследствие опадат.  

В срещата взеха участие експерти от ИАГ, РДГ Благоевград, РДГ София, РДГ Кюстендил, ЛЗС София, ЮЗДП и научни сътрудници на ИГ към БАН и ЛТУ. 

В резултат от дискусията се набелязаха мерки, свързани с възникналия здравословен проблем, като се взе решение да се дадат конкретни разяснения по стопанисването на засегнатите култури, както и да се продължи мониторинга на слабо засегнатите райони.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност