ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2023/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

21.02.2023 - Горски инспектори от ИАГ заловиха лица, извършващи незаконен добив на дървесина в Ломско

Горски инспектори от Изпълнителна агенция по горите задържаха 10 пространствени кубически метра незаконни дърва за огрев, едно моторно превозно средство и два моторни триона в землището на село Добри Дол, община Лом. При рутинна проверка в горските територии инспектиращите откриват лица, извършващи добив на дървесина в подотдел държавна собственост, стопанисвана от Държавно горско стопанство - Лом, за който няма издадено позволително за сеч. На място е потърсено съдействие от РУ на МВР Лом и Регионална дирекция по горите - Берковица. 

В хода на инспекцията се установява, че незаконно е добита на място дървесина в размер на 32 плътни кубически метра, 5 пространствени кубически метра дърва за огрев подредени на фигура и още 5,  натоварени в камион. 

Съставени са констативен протокол и акт за установено административно нарушение по Закона за горите. Камионът, дървата за огрев и трионите са задържани.

По случая е образувано досъдебното производство от страна на МВР.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност